Поиск по этому блогу

четверг, 25 апреля 2013 г.

Модуль 8. Рефлексія

"Оцінювання має відбуватися постійно протягом проекту та включати оцінювання всіх вказаних у навчальних цілях знань та навичок" - з цією вимогою я згодна на всі 100!
Самооцінювання теж небхідно, тільки потрібно розуміти, що сподіватися на обєктивну самооцінку молодших школярів всієї роботи безглуздо. Доречі старшокласники теж не зможуть цього зробити, якщо їх не навчили раніше. Де вихід? На мою думку дітей з першого класу можна потроху, дозовано вчити, прищеплювати їм навички самооцінки, починаючи з контрольного списку з чіткими запитаннями, які стосуються виконання плану роботи. Ні в якому разі не питати: Чи подобається тобі?, Чи достатньо якоїсь інформації? і т.д.
 Проводити самооцінку невеличкої частини роботи, надавати чіткі інструкціїї. Оцінювання учнями  інших теж має ретельно продумуватися. Напевно, це тема для великої методичної роботи фахівців з різних предметів.
Мушу визнати, що мені важко одразу зорієнтуватися в складанні форм оцінювання. Я не згодна з більшістю тих зразків, які сьогодні побачила. Буду створювати свої. Сподіваюсь, це не буде жахливо безграмотно з точки зору методики.
А як ви оцінили форми оцінювання, які бачили сьогодні?

2 комментария:

  1. Світлано, добрий вечір чи ніч! Я згодна з вами щодо малюків. Я частенько прошу своїх першачків проаналізувати. як вони написали рядок циферок чи буквочок (в залежності від уроку0. Роблю у вигляді конкурса "Міс Цифра(буква)" Ми пишемо дуже старанно рядочок___, а потім домальовуємо над однією корону. Буває важко, адже ж старалися. Тоді аналізуємо зразок і свої записи. Але перед виконанням роботи відразу ставлю умову: не писати одну ____ красиво, а всі інші аби як.
    Також планую створювати самостійно свої форми оцінювання. В кінці кінців деякі ідеї сьогоднішнього модуля можуть стати в нагоді!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякую Вам, Ольго, за коментар і симпатичну ідею. Думаю, що необхідно створити такий собі кейс з ідеями, щоб вчителі дописували туди хоч в кількох словах свої думки. це б могло допомогти багатьом.

      Удалить